Łosoś miodowo-musztardowy

5 (144 ocen)

Bardzo smaczna i soczysta ryba-polecam :)

Składniki:

  • 350g filet łososia ze skórą-świeży
    NA MARYNATĘ:
    2 czubate łyżeczki musztarda rosyjska-ostra
    2 czubate łyżeczki miód (u mnie wielokwiatowy)
    1 plaster limonki (1cm)
    1/2 płaska łyżeczka sól morska
    2 łyżeczki nać pietruszki (umyta,osuszona i posiekana)
    pieprz kolorowy wg.uznania
    DODATKOWO:
    folia aluminiowa
    naczynie żaroodporne
    olej do posmarowania naczynia żaroodpornego
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś miodowo-musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś miodowo-musztardowy 1. Z w/w składników robimy marynatę do naszej ryby-mieszamy.
  • Łosoś miodowo-musztardowy 2. Z fileta łososia usuwamy łuski.Myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Kroimy go na dwie równe części
    Naczynie smarujemy olejem i w nim układamy porcje ryby.Na każdą rozsmarowujemy naszą marynatę.Przykrywamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówce ok.1h
    Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180*C (grzanie góra-druga półka od góry) i pieczemy 30 minut.
  • Łosoś miodowo-musztardowy 3. Tak wyglada ryba po wyjęciu z piekarnika.

    Podajemy np. z ryżem i ulubioną sałatą :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować