Łosoś marynowany surowy

4.36 (203 ocen)

  • 168 godz.

Łosoś w tej wersji jak dla mnie , jest o wiele lepszy niż wędzony . Marynowanym zajadam się i nie mogę się najeść. Prosty w przygotowaniu, fajny na imprezy.

  • 168 godz.

Składniki:

  • 1 filet z łososia dwa razy po 500 gram ze skórą
    100 gram soli
    100 gram cukru
    2 pęczki koperku
    2 łyżki ziela angielskiego
    2 łyżki jałowce
    2 łyżki pieprzu ziarnistego
Wystaw ocenę:

4.36 (203 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Łosoś marynowany surowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • plastry łososia świeżego 1. Łososia myję, osuszam, usuwam ości które można wyczuć. Koperek myję, kroję drobno. Ziele angielskie, jałowiec, pieprz rozbijam w moździerzu. Wszystkie przyprawy mieszam, czyli sól, cukier, koperek, ziele, pieprz, jałowiec.
  • łosoś zamarynowany 2. Łososia układam w pudełku próżniowym skórą do dołu, i nacieram mieszanką przypraw. Układam kawałki jeden na drugim przy czym drugi kawałek skórą do góry. Pudełko zamykam i wstawiam do lodówki na tydzień czasu. Po 24 h odwracam plastry, do góry nogami, żeby nasiąknął łosoś sokami które się wytworzą. Codziennie należy przekładać. Przed użyciem płucze rybę, z marynaty, wycieram i kroję w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Marynata Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować