Łosoś duszony z warzywami

4.45 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na niedzielny obiad :)

Składniki:

  • filet z łososia 300 g
    cukinia 1/2 szt
    pieczarki 5-6 szt
    suszone pomidory 2-3 szt
    pieprz ziołowy
    przyprawa do ryb
    sól i pieprz
    papryka słodka mielona
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.45 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z łososia

Łosoś duszony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Pieczarki i cukinię pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, dodać pokrojone suszone pomidory i podlać olejem z pomidorów. Podsmażyć 5 minut. Posypać solą, pieprzem, papryką i ziołami.
  • z rybą 2. Łososia przekroić na 2 porcje, posypać pieprzem ziołowym i przyprawą do ryb. Włożyć na patelnię, podlać niewielką ilością wody i przykryć.
  • gotowe 3. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Podawać np. z kuskusem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować