Łopatka pikantna a'la meksikana

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Nie wymaga dużego nakładu pracy, najlepiej smakuje na drugi dzień jak składniki się ,,przegryzą".

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 - 1,20 kg łopatki wieprzowej
    puszka fasoli czerwonej
    papryka czerwona
    2 cebule
    ketchup pikantny duży (500 ml)
    sól, pieprz
    łyżeczka papryki słodkiej
    łyżeczka przyprawy do potraw kuchni meksykańskiej (można pominąć)
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Łopatka pikantna a'la meksikana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i obsmażyć po ok 1 minuty z każdej strony.
  • 2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
  • 3. Do naczynia żaroodpornego dać podsmażone mięso, cebulę, paprykę, fasolę z zalewą, ketchup, sól, pieprz, paprykę w proszku - wszystkie składniki dobrze wymieszać.
  • 4. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 50 minut ( do miękkości mięsa) w temp. 180 - 200 stopni.
  • przed pieczeniem 5. Podawać z kaszą lub ryżem.

Porady

Zamiast łopatki możemy użyć również karkówki lub szynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Ketchup pikantny Łopatka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować