Łopatka pieczona w rękawie

4.5 (184 ocen)

Najlepsza domowa wędlinka na kanapki :) Często taką piekę :)

Składniki:



  • 1 kg łopatki
    liść laurowy
    majeranek
    ziele angielskie
    sól peklowa
    pieprz
    przyprawa do mięs
    5 ząbków czosnku
    olej


Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Łopatka pieczona w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę natrzeć przyprawami i olejem. Nożem zrobić dziurki i złożyć w nie plasterki czosnku. Łopatkę odstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie łopatkę włożyć do rękawa foliowego do pieczenia i do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 80 minut, co jakiś czas odwracając łopatkę. 10 minut przed wyjęciem rozciąć rękaw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować