Lody z prażonymi jabłkami, cynamonem i polewa krówkową

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Pyszne lody dla ochłody. Ten wariant przygotowany został specjalnie dla dzieci.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 4 porcje lodów śmietankowych
    - 5-6 małych jabłek
    - 1/4 szkl. wody
    - 2 łyżeczki cukru
    - cynamon

    Polewa krówkowa:
    - 1/4 szklanki śmietany 30%
    - 6 sztuk krówek mlecznych

    Dodatkowo:
    - 4 pokruszone kruche ciastka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody z prażonymi jabłkami, cynamonem i polewa krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę podgrzać, rozpuścić w niej cukierki, cały czas mieszając. Zestawić z ognia.
    Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię, dodać wodę i cukier. Po wyparowaniu wody i rozpuszczeniu się cukru, prażyć jabłka przez chwilę, następnie zestawić z ognia i dodać cynamon.Do pucharków nałożyć porcje lodów, na nie wyłożyć ciepłe jabłka, polać polewa i przyozdobić pokruszonymi ciastkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować