Jeśli pozostają nam owoce, których nie jesteśmy w stanie zjeść na bieżąco, można przygotować z nich pyszne i zdrowe lody. W przeciwieństwie do lodów sklepowych te wykonane są ze 100% owoców.
Lody wodne truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki. Następnie przełożyć je do blendera, dodać cukier i zmiksować je na pure. Pure truskawkowe przelać do foremek do lodów. Wstawić do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po godzinie wyciągnąć foremki i włożyć do środka patyczki i wstawić do zamrażalnika na kolejne 2 godziny. Wyciągając lody należy włożyć formę na 30 sekund do ciepłej wody, aby wyciągnąć z niej lody.
2.Gdy nie mamy foremek do lodów, można wykorzystać na przykład małe pojemniczki po jogurtach lub plastikowe kubeczki oraz patyczki do lodów.
Komentarze