Lody truskawkowe na mleku z melisą i miętą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 4 osób

Truskawki już się powoli kończą. My zostawiliśmy sobie ich smak w słoiczkach (jako dżemy i takie w całości), zamroziliśmy w postaci lodów, jak i całe.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400 g truskawek
    2 dość duże listki melisy
    4 listki mięty
    100 ml mleka
    50 ml wody
    2,5 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Deser na zimno

Lody truskawkowe na mleku z melisą i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • melisa 1. Truskawki oczyścić z szypułek, ugnieść widelcem w miseczce razem z cukrem. Następnie dodać pokrojoną w drobne kawałeczki melisę i miętę. Dolać mleka, wody i dalej ugniatać. Włożyć do zamrażarki na co najmniej 2 godzinki. Przed podaniem wyjąć jakieś 10 min wcześniej aby lekko odtajały, by łatwiej można było zrobić kulki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Melisa Mleko Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować