Lody migdałowo-truskawkowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Średni

Domowe lody.

  • Średni

Składniki:

  • - truskawki: 300 gramów
    - migały zmielone: 100 gramów
    - amaretto: 1 łyżka
    - żółtka: 2 sztuki
    - śmietana 30%: 200 gramów
    - cukier: 0.75 szklanki
    - mleko: 1 szklanka

Lody migdałowo-truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki zmiksować blenderem, dodać mleko. Jajka sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem. Śmietanę ubić. Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do maszynki do lodów włączyć na 30 min, dołożyć zmielonych migdałów oraz amaretto. Po tym czasie włożyć masę do zamrażarki na ok 1 h.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Komentarze

Podobne przepisy