Lody malinowe

4.5 (186 ocen)

Lekko śmietankowe z nutką lodów wodnych (przetarte maliny).

Składniki:

  • 1 opakowanie malin (tak, aby były 2 szklanki mocno upchanych malin)

    250 ml śmietany kremówki

    cukier puder do smaku (ja dałam 5 łyżek)
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody malinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny wrzucamy do blendera i miksujemy, przekładamy na gęste sitko i przecieramy, aby pozbyć się pesteczek.

    Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier.

    Część przetartych malin odkładamy (do wykonania esów floresów), resztę dokładamy do ubitej śmietany, delikatnie mieszamy.

    Przekładamy do pojemnika, na wierzch polewamy pozostawionym sosem z malin i wykonujemy za pomocą wykałaczki esy floresy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować