Lody krówkowe z migdałami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lody które smakują za równo po przyrządzeniu na świeżo tak jak i po dłuższym pobycie w zamrażalniku.

  • 15 min

Składniki:

  • kilka kropli aromatu śmietankowego
    2 szklanki Rice Drink 'Alpro'
    150g masy krówkowej
    40g migdałów
    200ml śmietanki kremowki 30%
    5 żółtek

Lody krówkowe z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rice Drink podgrzewwamy z masą krówkową do rozpuszczenia. Gdy się rozpuści, dodajemy aromat i odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy.
  • 2. Ubijamy śmietankę i dodajemy do wystudzonej masy, mieszamy i wlewamy do maszynki do lodów (zamrażanej wcześniej przez 12 godzin).
  • 3. Ustawiamy czas na 25-30 minut. W trakcie mieszania dosypujemy drobno posiekane migdały. Przygotowane lody przelewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki aż ich konsystencja nas zadowoli. Podajemy posypane migdałami.

Porady

Ważne jest aby dobrze zamrozić misę od maszynki do lodów !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy