Lody jagodowe

0 (0 ocen)

Lody przyrządzone w domowy sposób są bardzo smaczne, szczególnie jagodowe, maja piękny kolor i smak prawdziwych jagód.

Składniki:

  • 2 szklanki jagód
    500 ml. śmietany 30%
    250 gram serka mascarpone
    200 gram jogurtu naturalnego
    4 łyżki cukru

Lody jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte jagody przekładamy do rondla, wlewamy niewielką ilość wody, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu aż jagody puszczą sok. Ostudzone miksujemy blenderem. Śmietanę ubijmy na sztywno, dodajemy po łyżce serka mascarpone i jogurtu. Na końcu dodajemy zmiksowane jagody. Mieszamy, przekładamy do plastikowego pojemnika i wkładamy do zamrażalki. Podczas mrożenia lody miksujemy co pół godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy