Lody bananowo-kokosowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Te lody to smaczny pomysł na zużycie przejrzałych bananów ;)

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 5 bardzo dojrzałych bananów

    - 2 łyżki śmietanki z mleka kokosowego lub śmietany 18 % (może być jogurt naturalny)

    - 3 czubate łyżki wiórek kokosowych

    - dekorki

Lody bananowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • lody bananowo-kokosowe 1. Banany obieramy i kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm, przekładamy do woreczków, rozkładamy zawartość na płasko i wkładamy do zamrażalki na ok 3 godz. do zamrożenia. Zamrożone banany zmiksować blenderem z dodatkiem śmietanki i kokosu. Uzyskane lody można przełożyć już do pucharków lub odłożyć jeszcze na ok pół godz. do zamrażalki jeśli ktoś woli mocniej schłodzone i przypominające bardziej sorbet. Ja zbyt mocno rozmroziłam banany więc jeszcze odłożyłam w pudełku lody posypane dekorkami do schłodzenia w zamrażalniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy