Lodowo-owocowe orzeźwienie lata z grilla

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Letnie orzeźwienie na łące owocowej

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 gruszki
    2 gałki lodów śmietankowo-truskawkowych
    Kilka kulek czarnej porzeczki
    Kilka kulek borówki
    7 malin
    1 morela
    20 truskawek
    15 gron winogrona białego
    5gron winogrona Czarnego
    4 śliwki węgierki duże
    Mięta świeża
    200 ml śmietanki kremówki
    1 łyżeczka żelatyny
    1 łyżeczka cukru pudru
    1 cytryna
    2 kostki czekolady gorzkiej
    3 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Grill

Lodowo-owocowe orzeźwienie lata z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki wydrążamy i skrapiamy cytryną, żeby nie ściemniały. Następnie grillujemy je na grillu elektrycznym około 5minut z obu stron. Śmietanę kremówkę ubijamy. Do żelatyny zki dodajemy 2 łyżki zimnej wody a następnie jak napęcznieje dodajemy gorącą wodę i rozpuszczamy. Jak ostygnie dodajmy do śmietany razem z cukrem. Na talerzu szprycą wyciskamy śmietanę i układamy na niej różne kwiatki z owoców. Truskawki kroimy na plastry i robimy kwiatka .To samo ze śliwkami ścinamy boki i układamy w rozetę. Maliny dekorujmy borówkami. Z winogrona nacinanym listki i układamy w kwiatka. Na grillowane gruszki układamy 2 gałki lodów, dekorujemy czarną porzeczką. 10 truskawek blenderujemy i wylewamy sos truskawkowy na talerz. Czekoladę rozpuszczamy dodajemy mleko i pokrojone truskawki 2 sztuki szypułkami moczymy w czekoladzie i układamy na gruszce. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować