Lodowiec z galaretką

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto wymaga trochę pracy, ale jest pyszne. Serwuję je gościom.

Składniki:

  • ● 2 op. okrągłych biszkoptów
    ● 2 galaretki
    ● 1 szkl. mleka
    ● 1 budyń śmietankowy
    ● 3 łyżeczki kakao
    ● 4 żółtka
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● kostka margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Lodowiec z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko gotujemy i studzimy.
    Żółtka ucieramy z cukrem
    i budyniem. Zagotowujemy
    z mlekiem, mieszając, i studzimy.
    Ucieramy z margaryną.
    Dzielimy na 2 części, do jednej
    dodajemy kakao.
  • 2. Każdą galaretkę rozpuszczamy
    w 1,5 szkl. wody, studzimy.
    Biszkopty nasączamy
    jedną galaretką. Warstwę
    biszkoptów układamy w tortownicy.
    Smarujemy jasną
    masą, układamy biszkopty,
    przykrywamy masą z kakao.
  • 3. Wylewamy tężejącą galaretkę,
    chłodzimy 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować