Łódki z papryki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 11 lat. Mama jest doskonałą kucharką, a ja lubię przyglądać się, gdy gotuje, i chętnie pomagam.

Składniki:

  • ● 2 duże żółte papryki
    ● 16 małych pomidorków
    ● 4 jajka
    ● kawałek zielonej papryki
    ● 16 goździków
    ● kawałek cebulki
    ● kilka liści sałaty
    ● 8 łyżek sałatki jarzynowej lub z makaronem

Łódki z papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtą paprykę kroimy na
    ćwiartki i usuwamy nasiona,
    Zieloną kroimy w słupki.
  • 2. Z pomidorków i ugotowanych
    jajek odcinamy czapeczki,
    resztę siekamy.
  • 3. Po dwa pomidorki łączymy
    wykałaczką, na górze przyczepiamy
    czapeczkę z białka,
    z goździków robimy oczy,
    a z cebuli nosy i kołnierzyki.
  • 4. Kajakarzy wkładamy do
    ćwiartek papryki, obkładamy
    sałatką, z pasków zielonej
    papryki robimy wiosła. Na talerzu
    dekorujemy sałatą.

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Komentarze

Podobne przepisy