Łódka z banana

4.5 (164 ocen)

Te wspaniałe łódeczki przygotowałam na urodziny mojego synka. Dzieci były nimi zachwycone.

Składniki:

  • 1 banan
    1 kiwi
    1 śliwka
    Wiśnie lub czereśnie kandyzowane
    Bita śmietana
    Wykałaczka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Łódka z banana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórkę banana naciąć spiczastym, ostrym nożem na głębokość ok. 3mm i odwinąć do tyłu. Następnie przymocować ją wykałaczką, którą można ozdobić czereśnią kandyzowaną lub truskawką. Jako nadzienie służy pokrojony w plasterki miąższ banana, oraz pozostałe owoce. Przyozdabiamy bitą śmietaną i pozostałymi owocami.

Porady

Dekoracje z bananów powinny być przygotowywane na krótko przed ich podaniem, gdyż miąższ owocu szybko ciemnieje. Nawet skropienie go sokiem z cytryny pomaga tylko na krótko. Możemy użyć innych barwnych owoców do przygotowania łódeczek z bananów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować