Łódeczki ziemniaczane z mazzarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki, tani i sycący pomysł na ziemniaki :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 duże młode ziemniaki
    1 okrągła mozzarella w zalewie
    2-3 łyżki ketchupu
    sól, pieprz

Łódeczki ziemniaczane z mazzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w całości i w mundurkach około 1 godziny (tak aby były miękkie). Odstawiamy do wystygnięcia. Każdego ziemniaka kroimy na pół, wydłubujemy łyżką łódeczkę, a wydłubane wnętrze kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy dość drobno pokrojoną mozzarellę, sól, pieprz i ketchup. Wszystko razem mieszamy i delikatnie ugniatamy widelcem. Faszerujemy łódeczki ziemniaczane farszem i zapiekamy w piekarniku 180st 15-20 minut (aż się apetycznie zarumienią).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy