Łódeczki ziemniaczane pieczone bez tłuszczu

5 (162 ocen)

  • 15 min

Propozycja na ziemniaczane łódeczki pieczone w białku z dodatkiem aromatycznego oregano. Wszystko bez dodatku oleju.

  • 15 min

Składniki:

  • - 6 -7 ziemniaków
    - 1 białko
    - Oregano
    - Sól
    - Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Łódeczki ziemniaczane pieczone bez tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w "łódeczki".

    Białko ubijamy za pomocą miksera wraz ze szczyptą soli.

    Do "białkowej pianki" dodajemy suszone oregano i obtaczamy tym dokładnie nasze łódeczki.

    Następnie ziemniaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy solą oraz pieprzem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około 50 minut.

    Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować