Łódeczki z kalarepy z farszem ryżowym

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Lekka przekąska warzywno-ryżowa

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kalarepa: 2 sztuki
    - pomidorki koktajlowe: 4 sztuki
    - ryż pełnoziarnisty Parboiled: 3 łyżki
    - majonez: 3 łyżki
    - koperek posiekany: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz biały mielony: 1 szczypta

Łódeczki z kalarepy z farszem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepki kroimy na grube plastry i lekko solimy. Ryż gotujemy, studzimy
    doprawiamy solą i pieprzem, posiekanym koperkiem (może być również
    suszony) łączymy z majonezem, nakładamy na kalarepki i dekorujemy
    pomidorkami. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy