• ŁÓDECZKI rozPŁYWAJĄCE się w ustach

    Dodane przez: Neblina36

  • Łódeczki z brukselką,ryżem i ostrym sosem chili.Moja autorska wersja komputerowej przekąski.

  • Składniki

    - ryż biały (saszetki): 1 sztuka
    - brukselka (mrożona): 10 sztuk
    - papier ryżowy (arkusze): 1 sztuka
    - sos chili lub tabasco: 1 łyżka
    - bazylia świeża (liście): 3 sztuki

  • Sposób przygotowania

    1.

    W osolonej wodzie gotujemy brukselkę (około 15-20 minut).W osolonej wodzie gotujemy ryż ( 15-20 minut).

    2.

    Brukselkę rozgniatamy widelcem.Arkusz papieru ryżowego zanurzamy na 30 sekund w wodzie,rozkładamy go na drewnianej desce.Na miękki arkusz papieru ryżowego nakładamy farsz z brukselki, nastepnie ryż,zwijamy w ścisły rulon,kroimy ostrym nożem na części,polewamy sosem chili.

    3.

    W każdą część wbijamy wykałaczkę, na której umieszczamy liść bazylii.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    brukselka, lato, zima, wiosna, jesień, papier ryżowy, ryż biały, komputerowa_przekąska
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Neblina36

Neblina36 781

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-09-13T18:34:34+02:00

78 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »

Inne przepisy w kategorii