Listki rukoli i roszponki z pieczonym kozim serem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

w chrupiącym cieście z suszonymi pomidorami i pikantną oliwą

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE Są W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - Ser kozi rolada: 200 gramów
    - Roszponka Fit&Easy: 80 gramów
    - Rukola Fit&Easy: 80 gramów
    - Ciasto won-tong lub Filo: 4 sztuki
    - Olej do smażenia ciasta: 250 mililitrów
    - suszone pomidory: 100 gramów
    - oliwa z oliwek: 60 mililitrów
    - chili: 1 sztuka
    - Czosnek granulowany: 1 szczypta
    - sól morska: 1 szczypta
    - pomidory czereśniowe: 5 sztuk
    - Papier do gotowania i smażenia Saga: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Listki rukoli i roszponki z pieczonym kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie pomidorów i oliwy:
    Czuszkę posiekać. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Oliwę z oliwek wymieszać z ¼ pokrojonych suszonych pomidorów i połową czuszki. Doprawić czosnkiem. Do pozostałych pomidorów dodać posiekaną część czuszki, doprawić solą i czosnkiem.
  • 2. Przygotowanie sałatki:
    Płaty ciasta usmażyć na rumiany kolor. Plastry koziego sera położyć na papierze i zapiec na rumiano pod salamandrą lub w piekarniku (230°C).
  • Fit & Easy Roszponka 3. Na listkach sałat kolejno układać ciasto, ser i pomidory. Całość przykryć chrupiącym ciastem i polać pikantną oliwą. Dekorować czereśniowymi pomidorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować