Listek ciasta francuskiego z pastą z kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego,pasty z kurczaka i czarnych oliwek. Moja wersja idealnej kanapki. Szybko,efektownie,pysznie!

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe w arkuszach: 1 opakowanie
    - pierś z kurczaka podwójna: 1 sztuka
    - majonez: 3 łyżki
    - oliwki czarne drylowane: 16 sztuk
    - sól płatki (lub kryształki): 2 łyżeczki
    - ognista mieszanka przypraw "Specjalite" ("Kamis" /opcjonalnie pieprz kolorowy): 8 szczypt
    - listki bazylii: 24 sztuk
    - sól morska prowansalska "Specjalite" ("Kamis" /opcjonalnie sól + zioła prowansalskie): 1 szczypta
    - czosnek ( ząbek): 1 ząbek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Ciasto

Listek ciasta francuskiego z pastą z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś kurczaka 1. Pierś kurczaka umyć,ugotować w osolonej wodzie.Smiksować.
  • ciasto francuskie 2. Arkusz ciasta francuskiego pociąć na 8 części, nakłuwać widelcem co 2 cm, posypać solą (płatkami lub kryształkami) i ognistą mieszanką przypraw lub kolorowym pieprzem.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 10-15 minut.Po upieczeniu odstawić,aby przestygły.
  • kanapka best chicken pasta 3. Do kurczaka dodać majonez,sól morską prowansalską,czosnek przeciśnięty przez praskę,wymieszać.Powstałą pastą z kurczaka smarować upieczone płaty ciasta francuskiego, ozdobić czarnymi oliwkami i listkami bazylii ( można też pietruszką ),posypać ognistą mieszanką przypraw lub kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować