Lipień na maśle z orzechami i migdałami

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna zdrowa pachnąca tymiankiem ryba ,podana z prażonymi migdałami i orzechami laskowymi

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - lipień: 1 sztuka
    - orzechy laskowe: 3 łyżki
    - migdały: 3 łyżki
    - masło: 1 łyżeczka
    - sól ziołowa: 0.5 łyżeczki
    - tymianek świeży: 1 sztuka
    - tymianek suszony: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Lipień na maśle z orzechami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lipienia świeżego myjemy ,suszymy papierowym ręcznikiem rozkrawamy ,wyciągamy wnętrzności ,usuwamy głowę .Myjemy go jeszcze raz i suszymy. Solimy w środku solą ziołową wkładamy kawałek tymianku i kilka migdałów.
  • 2. Wierzch ryby posypujemy mieszanką soli z suszonym tymiankiem . Smażymy na maśle z obu stron na złoto .
  • 3. Orzechy ,migdały kroimy dość drobno prażymy na patelni bez tłuszczu ,posypujemy rybę orzechami i migdałami.Ozdabiamy natką pietruszki lub tymiankiem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Owoce morza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować