Liobios Chorba

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Liobios Chorba to wegetariańska zupa fasolowa z Gruzji. W smaku jest pikantna słodko-kwaśna, sycąca, bardzo dobra:)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czerwona fasola: 250 gramów
    - masło: 3 łyżki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - cebula: 2 sztuki
    - marchewka duża: 1 sztuka
    - por - białe części: 2 sztuki
    - czosnek: 3 ząbki
    - papryczka ostra: 1 sztuka
    - wywar warzywny: 2 litry
    - czerwony ocet winny: 1 łyżka
    - koperek - posiekany: 3 łyżki
    - natka pietruszki posiekana: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Liobios chorba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Liobios Chorba - wegetarianska zupa fasolowa z Gruzji 1. W garnku rozpuścić masło z oliwą, dodać pokrojoną w kosteczkę marchewkę, seler, cebule i plasterki porów.
  • Liobios Chorba - wegetarianska zupa fasolowa z Gruzji 2. Dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną (trwa to ok. 20 minut).
  • Liobios Chorba - wegetarianska zupa fasolowa z Gruzji 3. Czosnek zmiażdżyć ze szczyptą soli i papryczką, dodać do warzyw wraz z miękką ugotowaną fasolką. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
  • Liobios Chorba - wegetarianska zupa fasolowa z Gruzji 4. Doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę i ocet.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy