Limonkowe cupcakes z polewą z białej czekolady

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Cupcakes zostawiają wiele miejsca do eksperymentowania i tworzenia apetycznych wariacji. Dzisiejsze są limonkowe.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - mąka razowa: 0.75 szklanki
    - masło: 200 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - wanilia: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - sok z limonki: 10 łyżek
    - skórka z limonki: 1 sztuka
    - masło: 100 gramów
    - kremowy serek np. philadelphia: 100 gramów
    - biała czekolada: 50 gramów
    - cukier puder: 2 łyżki
    - sok z limonki: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Limonkowe cupcakes z polewą z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Za pomocą miksera utrzeć masło z cukrem, dodać jajka i wanilię. Wlać mleko, sok z limonki , wsypać mąkę i proszek do pieczenia, dodać skórkę i dokładnie wymieszać.
  • 2. Nakładać masę do papilotek. Piec w 180 stopniach przez 35-40 minut. W międzyczasie przygotować polewę.
  • 3. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, zostawić do ostygnięcia. Masło z serkiem zmiksować, dodać wystudzoną czekoladę i sok z limonki. Jeśli polewa będzie za mało słodka dodać cukier puder. Dekorować wystudzone cupcakes.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować