Sezon szparagowy nie może minąć niezauważony. Dlatego dzisiaj przepis z białymi szparagami. Do tego zdrowo przyrządzona limanda i apetyczna kolacja gotowa!
Dla 1 osoby
Średni
Składniki:
- filet z limandy: 2 sztuki
- białe szparagi: 3 sztuki
- oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
- sól i piwprz: 1 szczypta
- posiekany szczypiorek: 1 łyżeczka
Limanda na grillowanych szparagach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kroimy filety na pół, żeby powstały podłużne kawałki. W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami. Rybę lekko skrapiamy cytryną, a następnie smarujemy marynatą i odkładamy do lodówki na godzinę. Szparagi obieramy ze skórki, odcinamy końcówki i smarujemy oliwą.
2.Szparagi wstawiamy na ruszt do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy ok 20 minut, zmniejszamy temperaturę do 180 i dodajemy rybę w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy kolejne 15 min.
3.Na talerzu układamy gotowe szparagi, a nich rybę. Podawać ze świeżym szczypiorkiem. Smacznego!
4.Więcej przepisów znajdziecie na blogu: http://www.smacznykasek.com. Zapraszam!
Komentarze