Limanda na grillowanych szparagach

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Sezon szparagowy nie może minąć niezauważony. Dlatego dzisiaj przepis z białymi szparagami. Do tego zdrowo przyrządzona limanda i apetyczna kolacja gotowa!

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - filet z limandy: 2 sztuki
    - białe szparagi: 3 sztuki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
    - sól i piwprz: 1 szczypta
    - posiekany szczypiorek: 1 łyżeczka

Limanda na grillowanych szparagach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy filety na pół, żeby powstały podłużne kawałki. W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami. Rybę lekko skrapiamy cytryną, a następnie smarujemy marynatą i odkładamy do lodówki na godzinę. Szparagi obieramy ze skórki, odcinamy końcówki i smarujemy oliwą.
  • 2. Szparagi wstawiamy na ruszt do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy ok 20 minut, zmniejszamy temperaturę do 180 i dodajemy rybę w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy kolejne 15 min.
  • 3. Na talerzu układamy gotowe szparagi, a nich rybę. Podawać ze świeżym szczypiorkiem. Smacznego!
  • 4. Więcej przepisów znajdziecie na blogu: http://www.smacznykasek.com. Zapraszam!

Komentarze

Podobne przepisy