Likier truskawkowy

4.5 (171 ocen)

  • 24 godz.

Likier najlepszy jest zrobiony w sezonie z bardzo dojrzałych owoców

  • 24 godz.

Składniki:

  • 1 kg dojrzałych truskawek
    30 dkg cukru
    0,5 l wódki
    200 l spirytusu
    1 cytryna
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Likier truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i suche truskawki zasypać cukrem w 2-litrowym słoju,zamknąć i odstawić na jeden dzień aż puszczą sok po czym zalać je spirytusem i wódką .
  • 2. Zamknąć szczelnie nalewkę, odstawić na minimum 1,5 miesiąca
    Po tym czasie zlać alkohol do butelki i dodać sok z cytryny

Porady

Truskawki które pozostały można zmiksować i użyć do lodów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować