Likier krówkowy

4.5 (166 ocen)

  • 20 min

Kremowy i delikatny

  • 20 min

Składniki:

  • 200 ml wódki
    1 puszka masy kajmakowej
    50 ml śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Napoje Likiery

Likier krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy na niskich obrotach do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy do butelki i chłodzimy w lodówce ok. 10 minut.

Porady

Jeżeli lubimy gęstsze likiery możemy dodać więcej śmietanki, a jeżeli rzadsze to można całkowicie z niej rezygnować. Z podanych składników otrzymamy ok. 600 ml likieru. Przed podaniem likieru należy nim wstrząsnąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować