Likier kokosowy

4.5 (200 ocen)

  • 15 min

Pyszny i łatwy w przygotowaniu likier z wiórkami kokosowymi o gęstej konsystencji

  • 15 min

Składniki:

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
    1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
    1 łyżka cukru pudru
    3 łyżki wiórków kokosowych
    1 tabliczka białej czekolady
    250 ml wódki
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Napoje Likiery

Likier kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mleka, cukier oraz wiórki zmiksować, dodać rozpuszczoną czekoladę a na końcu powoli wlać wódkę. Gotowy likier przelać do butelek i schłodzić kilka godzin w lodówce.

Porady

Likier jest najlepszy na następny dzień. Można go przechowywać w temperaturze pokojowej przez dłuższy czas.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować