KREMOWY LIKIER KAWOWY NA SPIRYTUSIE

4.96 (190 ocen)

  • 30 min

Pyszny, kawowy likier idealny na zimne wieczory.

  • 30 min

Składniki:

  • LIKIER KAWOWY NA SPIRYTUSIE
    2 puszki mleka skondensowanego niskosłodzonego Gostyń (2x411g)
    1 cukier waniliowy 16g
    1 1/2 szklanki cukru
    2 kopiaste łyżki kawy rozpuszczalnej Nescafe
    150 ml spirytusu staropolskiego 95%
Wystaw ocenę:

4.96 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Alkohole Likiery

Kremowy likier kawowy na spirytusie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1/2 szklance mleka skondensowanego rozpuścić kawę.
  • 2. Resztę mleka skondensowanego przelać do rondla,
    dodać cukier i cukier waniliowy - zagotować.
    Następnie wlać rozpuszczoną kawę i gotować na słabym ogniu
    przez około 5-8 minut ciągle mieszając.
    .
  • 3. Zagotowaną masę całkowicie wystudzić.
    Do zimnej masy wlać spirytus i dokładnie przemieszać.
  • 4. Rozlać do butelek i odstawić do lodówki l
    ub w inne chłodne miejsce na 2-3 dni aż się przegryzie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Likier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować