Likier kawowy

5 (153 ocen)

  • 10 min

Przepyszny likier, który można zrobić bardzo szybko.

  • 10 min

Składniki:

  • puszka masy krówkowej
    250 ml wódki
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Napoje Likiery

Likier kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masę krówkową przełożyć do miski, zmiksować razem z wódką, dodać kawę rozpuszczoną wcześniej w wodzie. Wszystko dokładnie wymieszać. Przelać do butelek.
    Przechowywać w lodówce.
    Spożywać dopiero po ok 2-3 dniach, kiedy wszystko się "przegryzie"

Porady

Jeśli likier jest zbyt gęsty, polecam dolać do niego trochę mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier kawowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować