Likier kawowy

5 (1 ocen)

Coś słodziutkiego na długie jesienne wieczory......

Składniki:

  • 0,5 litra spirytusu
    100g naturalnej kawy rozpuszczalnej
    3 cukry waniliowe
    o,5 litra przegotowanej wody
    1 szklanka cukru
    2 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego

Likier kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-10vaikg 1. Kawę rozpuścić w 0,5 litrze przegotowanej gorącej wody, dodać cukry, wymieszać i ostudzić. Potem dodać spirytus i odstawić w chłodne miejsce na 2 doby.
    Po tym czasie wlać mleczko skondensowane I znowu odstawić na 2 doby.
    Przelać do butelek, praktycznie likier jest już gotowy do delektowania się nim.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy