Likier Czekoladnica

4.5 (185 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ten likier to prawdziwa rozpusta dla podniebienia! Bardzo gęsty i mocno czekoladowy!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - 2 puszki mleka słodzonego
    - 2 gorzkie czekolady
    - 700 ml wódki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Likiery

Likier czekoladnica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Likier Czekoladnica 1. - Mleko w puszcze gotować w wodzie przez półtorej godziny, tak aby puszka była cały czas zanurzona w wodzie.
    - Po wystudzeniu ugotowany kajmak wymieszać z wódką.
    - Czekoladę połamać na kawałki, umieścić w miseczce nad gorącą wodą i rozpuścić.
    - Dodać czekoladę do alkoholu.
    - Zlać do słoja lub butelek i odczekać 3 dni.

Porady

Tak naprawdę likier jest gotowy do picia od razu po przygotowaniu, ale po kilku dniach nabiera konkretnego smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier czekoladowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować