Ligawa w sosie własnym

4.46 (172 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g ligawy
    2 duże cebule
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    1/2 łyżeczki vegety
    sól ,pieprz
    1 łyżka mielonej papryki słodkiej
    100 ml śmietany 12%
    1 łyżka mąki
    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.46 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ligawa w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy ,kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Dodajemy ligawę pokrojoną na kotlety ,solimy ,dusimy chwilę pod przykryciem razem z cebulą. Zalewamy wodą tak ,aby zakryć mięso. Dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,pokrojony czosnek ,vegetę i dusimy pod przykryciem 10 min. Po tym czasie wyjmujemy mięso ,dodajemy mieloną paprykę i blendujemy sos. Stawiamy ponownie na kuchenkę i gotujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną sosu by pozbyć się grudek. Wlewamy do sosu ,zagęszczamy. Doprawiamy solą i pieprzem ,po czym ponownie wkładamy mięso i dusimy jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.38 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pulpety w sosie własnym

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować