Letnie ciasto porzeczkowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Te ciasto to wspomnienie lata tak je nazwałam , przypomina mi szczęśliwe chwilę .

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto:

    2 i ½ szklanki mąki
    200 g margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru
    jaka
    aromat pomarańczowy

    Na wierzch i środek ciasta

    500 g czerwonych porzeczek

    Na kruszonkę:

    ½ szklanki cukru
    ½ szklanki mąki
    75 g zimnej margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Letnie ciasto porzeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • porzeczki 1. Kruszonka :

    Cukier margarynę i mąkę zagniatam i wkładam do lodówki

    Ciasto:

    Zmiksować jaja z cukrem na puch , dodać rozpuszczoną margarynę , mąkę z proszkiem do pieczenia i olejek pomarańczowy . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypana mąką . Wylewamy połowę ciasta i posypujemy 300 gram porzeczkami.
  • porzeczki 2. Na porzeczki wylewamy pozostałe ciasto posypujemy porzeczkami .
  • porzeczki 3. Na porzeczki posypujemy kruszonką wyjętą z lodówki .
  • Ciasto porzeczkowe 4. Pieczemy 45 minut w 170 stopniach . Po wyjęciu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować