Letnie babeczki jogurtowe z bezikami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Babeczki szybko znikają

  • 30 min

Składniki:

  • składniki na ciasto:
    1/2kg maki
    25dkg.cukru pudru
    3żółyka ugotowane na twardo
    2żółtka surowe
    2łyżki śmietany
    1kostka margaryny
    krem jogurtowy:


    250g masła, w temperaturze pokojowej
    3/4 szklanki cukru pudru
    1 szklanka jogurtu naturalnego, w temperaturze pokojowej
    do dekoracji:
    beziki małe kolorowe
    owoce

Letnie babeczki jogurtowe z bezikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrobić ciasto na jednolitą mase . Wylepić foremki . Piec w temp. 170st, około 10-15minut (na jasno-złoto). Zrobić krem.
    Masło utrzeć z cukrem do białości, i wciąż miksując dodawać po łyżeczce jogurt (dodawać stopniowo żeby krem sie nie ściął .
    Gotowe spody babeczek szprycujemy kremem na babeczki układamy kawałek kiwi i brzoskwini posypujemy bezikami.

Porady

Możemy beziki kupić gotowe albo zrobić swoje

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy