Letnia surówka obiadowa

0 (0 ocen)

Do surówki każdy może dodać jeszcze inne ulubione warzywa. Poniższa kompozycja smakowała pysznie, więc polecam!

Składniki:

  • Składniki:
    • 0,5 główki młodej kapusty,
    • 1 czerwona papryka,
    • 1 marchew,
    • 1 kalarepka
    • 0,5 czerwonej cebuli,
    • pęczek młodej botwinki,
    • świeżo mielona sól morska,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku,
    • 4-5 łyżki majonezu,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Botwinka Surówki

Letnia surówka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łączenie składników 1. Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i delikatnie nasalamy i odstawiamy na około 15 minut.
    Między czasie botwinkę przepłukujemy, osuszamy i drobno kroimy. Cebulę kroimy w cienkie plasterki.
    Marchew oraz kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w paseczki.
    Tak przygotowane składniki dodajemy do nasolonej kapusty. Całość doprawiamy do smaku i dodajemy majonez. Gdy składniki dokładnie się połączą sałatka jest gotowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Kapusta Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować