Letni szybki bigos

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mieszkam w małej gminie w województwie łódzkim, położonej przy zbiorniku Jeziorsko. Teraz oczekuję dziecka, więc mam dużo czasu na kulinarne przygody.

Składniki:

  • 2 średnie główki młodej kapusty
    50 dag kiełbasy
    50 dag pieczarek
    30 dag cebuli
    słoik sosu słodko-kwaśnego
    sól
    pieprz
    przyprawa prowansalska
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Letni szybki bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, szatkujemy i solimy. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Gotujemy, aż woda odparuje.
  • 2. Cebulę kroimy niezbyt drobno, a kiełbasę i oczyszczone pieczarki w kostkę.
    Wszystkie składniki kolejno podsmażamy (uważając, by pieczarki nie odparowały). Dodajemy do kapusty.
  • 3. Wlewamy sos słodko-kwaśny, przyprawiamy, mieszamy i chwilę gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować