Leszcz z piekarnika

4.49 (148 ocen)

  • 60 min

z mojego wigilijnego stołu

  • 60 min

Składniki:

  • 2 leszcze po ok 1 kg sztuka

    marynata;
    szczypta tymianku
    szczypta cząbru
    szczypta estragonu
    pół łyżeczki majeranku
    pół łyżeczki czosnku granulowanego
    1 łyżeczka soli
    3 łyżki oliwy
    sok z jednej cytryny

    dodatkowo sok z połowy pomarańczy
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Leszcz z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby oczyścić.. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć marynatą ryby, Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pozostawić na 2-3 godziny.
    Przed wstawianiem do piekarnika podlać sokiem zpomarańczy.
    Piec ok 30 - 35 min w temp 180 st

    Podawać z pieczarkami panierowanymi w jajku i bułce,smażonymi na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować