1.Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo żółtka. Powoli wmieszać przesianą mąkę z kakao. Ciasto wylać na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok.10 minut. Po upieczeniu biszkopt przenieść na ściereczkę posypaną cukrem, zrolować i odstawić do momentu wystygnięcia.
3.Owoce do kremu opłukać, po wyschnięciu rozgnieść je widelcem. Śmietanę ubić na sztywną pianę z cukrem waniliowym. Dołożyć masę z owoców i powoli wymieszać. Biszkopt rozwinąć, posmarować go kremem i zwinąć.
4.Wstawić do lodówki aż do stężenia. Roladę można oprószyć kakao i udekorować owocami oraz bitą śmietaną.
Komentarze