1.Jajka ubijamy z cukrem na puch. Budyń łączymy z mąką i proszkiem, dodajemy do masy jajecznej, mieszamy i wylewamy do tortownicy. Pieczemy 17 -20 min. w temp 180*C.
2.Jagody dokładnie myjemy na sitku. Wsypujemy do rondla, dodajemy cukier i chwilkę gotujemy. Miksujemy blenderem a następnie przecieramy przez sito. W gorących jagodach rozpuszczamy galaretkę wieloowocową. Odkładamy 1 łyżkę a resztę chłodzimy. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy do schłodzenia.
3.Z zimnego biszkopta ścinamy górę a resztę wkładamy do tortownicy ( rant smarujemy lekko olejem i posypujemy cukrem pudrem).
4.Do chłodnej masy jagodowej dodajemy serek i miksujemy. Gotową masę wykładamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki.
5.Zimną śmietanę ubijamy, dodajemy letnią galaretkę cytrynową i wykładamy na masę jagodową. Robimy kilka kleksów odłożoną masą jagodową, uchwytem łyżeczki lekko mieszamy i wstawiamy do lodówki
Komentarze