Lenia wersja pstrąga

0 (0 ocen)

  • 5 min

Lekkie pyszne dane. Duzo witamin i mikroelementów ,mało kalorii .Polecam

  • 5 min

Składniki:

  • * 1 szt pstrąg,
    * cytryna,
    * 1 łyżka masło,
    * 1 łyżka pestki dyni,
    * 1 łyżka orzeszki pistacjowe,
    * 1 łyżka słonecznik,
    * cebula czerwona,
    * Sól,
    * 3 szt pomidorki koktajlowe,
    * 1 łyżeczka owoce goji

Lenia wersja pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy osuszamy. Rybę solimy także w środku brzuszka. Cytrynę 1/4 jej części kroimy w kostkę i wkładamy do brzuszka wraz z kawałkiem masła.
  • 2. Cebule czerwona kroimy w piórka układamy na pstrągu . Rybę zawijamy w folie posmarowana masłem i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 30 min .
  • 3. Na patelni wszystkie bakalie prażymy. Po ok 25 min pstrąga lekko rozwijamy dodajemy pomidorki i bakalie i wkładamy do piekarnika na ok 6min.
  • 4. Ryba jest gotowa -posypujemy ją posiekanym koperkiem ,szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy