Serniczki na zimno z porzeczkami i agrestem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Idealny deser na lato. Serniczki są delikatne, lekko kwaskowe i orzeźwiające. Przygotowałam je na bazie serków homogenizowanych naturalnych i nie dodawałam do nich cukru, wystarczył ten w galaretkach, dlatego na taki deser mogą sobie także pozwolić osoby na diecie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • -400 g serka homogenizowanego naturalnego (u mnie 4 opakowania po 100 g)
    -250 g agrestu
    -250 g czerwonych porzeczek
    -3 galaretki agrestowe
    -2,5 szklanki wrzącej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Galaretki

Serniczki na zimno z porzeczkami i agrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. 1 galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. Studzimy. Gdy galaretka będzie zimna przelewamy ją po równo do 4-5 szerokich szklanek lub pucharków. Wrzucamy umyty i osuszony na papierowym ręczniku agrest. Odkładamy do lodówki, aż całkowicie stężeje.
  • 2 2. W tym czasie rozpuszczamy pozostałe dwie galaretki w 1,5 szklanki wrzątku. Odkładamy do wystudzenia i stężenia. Porzeczki myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i wrzucamy do miski. Dodajemy serki i ostrożnie mieszamy. Następnie powoli, ciągle mieszając wlewamy tężejącą galaretkę.
  • 3 3. Masę wykładamy na galaretkę agrestową. Odkładamy do lodówki, aż całkowicie stężeje. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Galaretka agrestowa Owoce Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować