Lekkie leczo

4.49 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W niewielkim Szczucinie czekała na nas rodzina Domańskich i... prawdziwa uczta kulinarna.

Składniki:

  • ● mała cukinia
    ● 1 cebula
    ● olej
    ● 2 pomidory
    ● 1 słodka papryka
    ● 100 g pieczarek
    ● 2 ogórki kiszone
    ● 150 g filetów z kurczaka
    ● sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Lekkie leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy olej, dodajemy
    posiekaną cebulę,
    szklimy, wrzucamy pieczarki
    pokrojone w plasterki, dusimy
    około 10 minut.
  • 2. Cukinię obieramy, wydrążamy
    środek, miąższ kroimy
    w kostkę, pomidory sparzamy,
    zdejmujemy skórkę, kroimy
    w kostkę, paprykę i filety
    z kurczaka również.
  • 3. Wszystko wrzucamy do
    pieczarek, dusimy do miękkości,
    na koniec wrzucamy
    pokrojone w drobną kosteczkę
    ogórki. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Podajemy
    z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować