lekkie krewetki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

jest to moja ulubiona lekka, smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu przystawka

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - krewetki gotowane - najlepiej duże: 10 sztuk
    - kiełki fasoli mung: 100 gramów
    - kawior czerwony: 100 gramów
    - masło/mrgaryna: 30 gramów
    - pietruszka natka: 0.5 pęczka
    - sałata karbowana liście - do dekoracji talerza: 2 plastry
    - czosnek (rozgnieciony): 3 ząbki
    - pieprz: 1 szczypta

Lekkie krewetki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • lekkie krewetki 1. Na rozpuszonym maśle podsmażamy lekko rozgnieciony czosnek oraz krewetki, dusimy na małym ogniu ok. 5 minut. Następnie zdejmujemy z "ognia", i mieszamy z posiekaną natką. Na talerzu układamy kawior, kiełki fasoli, a na nie krewetki, dekorujemy sosem ze smażenia krewetek i listkiem sałaty.

    Kompozycja na talerzu według własnej wizji autora, ja miałam taką jak widać na zdjęciu.

    Bon appetit!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy