Lekkie danie na szpinaku

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pierwszy raz w życiu skusiłam się na szpinak. Bardzo mi posmakował i na pewno zagości w mojej kuchni.

  • 50 min

Składniki:

  • - 50g liści szpinaku
    - 1 filet z kurczaka
    - 2 rzodkiewki
    - 1 mały świeży ogórek
    - kilka marcheweczek
    - sok z 1/2cytryny
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - włoszczyzna
    - papryka czerwona do dekoracji

Lekkie danie na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i ugotować w osolonej wodzie z włoszczyzną i marchewkami do miękkości.
    Szpinak umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Wyłożyć na talerz.
    Ogórek umyć, obrać i razem z rzodkiewkami zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Sos: sok z cytryny zmieszać z oliwą z oliwek. Polać nim szpinak. Dołożyć potarte warzywa, mięsko i udekorować. Podawać od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy