400 g maślanki naturalnej
400 g kefiru lub kwaśnego mleka
2 galaretki cytrynowe
2 szklanki wrzącej wody
Wkładka czerwona:
200 g truskawek ( mogą być mrożone )
1 galaretka truskawkowa
1 szklanka wrzącej wody
Lekki serniczek na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Do galaretki cytrynowej dodać kefir i maślankę i wymieszać za pomocą miksera. Do galaretki czerwonej dodać zmiksowane truskawki i wymieszać. Do keksówki o wym. 25x10 wylać połowę masy z galaretką żółtą, wyłożyć masę czerwoną i zalać resztą masy żółtej. Wstawić do lodówki. Smacznego :)
Komentarze