Lekki serniczek na zimno

4.5 (193 ocen)

  • 5 godz.

Przedstawiam przepis na lekki i szybki serniczek.

  • 5 godz.

Składniki:

  • 400 g maślanki naturalnej
    400 g kefiru lub kwaśnego mleka
    2 galaretki cytrynowe
    2 szklanki wrzącej wody
    Wkładka czerwona:
    200 g truskawek ( mogą być mrożone )
    1 galaretka truskawkowa
    1 szklanka wrzącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Lekki serniczek na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Do galaretki cytrynowej dodać kefir i maślankę i wymieszać za pomocą miksera. Do galaretki czerwonej dodać zmiksowane truskawki i wymieszać. Do keksówki o wym. 25x10 wylać połowę masy z galaretką żółtą, wyłożyć masę czerwoną i zalać resztą masy żółtej. Wstawić do lodówki. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować