Lekki i orzeźwiający na kremie

4.5 (199 ocen)

  • 10 min

Wydaje się być zwykły a smakuje nieziemsko i rozpływa się w ustach. Po prostu niebo w gębie. Krem ma swój wyjątkowy smak i każdy pyta mnie o przepis.

  • 10 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    -7 jajek
    -10 łyżek cukru
    -6 łyżek mąki
    -3 łyżki mąki ziemniaczanej
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem:
    -2 kostki margaryny
    -4 jajka
    -1 szklanka cukru
    Dodatkowo:
    -dżem (może być porzeczkowy)
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Dżemy Napoje Krem

Lekki i orzeźwiający na kremie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    Jajka z cukrem ubić, dodać resztę składników i powoli mieszać. wylewamy w formę i pieczemy około 30 min. Upieczony studzimy i przekrawamy na pół.
  • 2. KREM:
    Margarynę rozetrzeć. Jajka ubijamy z cukrem, ubite wlewamy powoli do margaryny cały czas mieszając.
  • Skuś się! 3. Jedną cześć biszkoptu smarujemy kremem, na kremie smarujemy dżemem i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Na wierzchu smarujemy jeszcze raz kremem i dekorujemy wg uznania.

Porady

Można udoskonalić wg gustu. Wnuczki zawsze proszą o posypanie go na wierzchu kawą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować