Lekki deser walentynkowy

0 (0 ocen)

Lekki deser z truskawkami i jogurtem naturalnym. Świetny na Walentynki i nie tylko...

Składniki:

  • na 2 porcje:
    200 g truskawek
    250 g gęstego jogurtu naturalnego
    2 łyżeczki cukru pudru
    1 opakowanie galaretki truskawkowej
    1 łyżeczka czekoladowych wiórków o smaku truskawkowym
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lekki deser walentynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody. Połowę przelewamy do dwóch płaskich talerzy i odstawiamy do stężenia. Pozostałą część galaretki możemy wykorzystać do innego deseru.
  • 2. Truskawki myjemy, osuszamy, odcinamy szypułki. Z dwóch dorodnych truskawek wycinamy po dwa plastry do dekoracji, resztę kroimy w kostkę.
  • 3. Do jogurtu dodajemy cukier puder i mieszamy. Z galaretki wycinamy 4 małe serduszka, pozostałą galaretkę kroimy w kostkę.
  • 4. W 2 pucharkach lub dużych szklankach układamy po 1/3 truskawek, na truskawki rozkładamy połowę jogurtu, następnie galaretkę pokrojoną w kostkę i resztę truskawek, pozostały jogurt. Każdą porcję dekorujemy plastrami truskawek, serduszkami z galaretki i wiórkami czekoladowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować